Roses

Roses és una vila mediterrània, marinera i turística del nord de la Costa Brava. Està situada al centre de la badia de Roses, molt a prop del Cap de Creus. 

El clima, que acusa la freqüent acció de la tramuntana, és assuaujat per la mar. La costa del municipi de Roses inclou una llarga platja de sorra, a la façana marítima de la població, i un bon nombre de cales més a l'est, entre les qualse destaquen les de les Canyelles Petites, l'Almadrava, Murtra, Rustella, Montjoi, Pelosa i Jóncols. 

Una de les principals fonts d'ingrés de municipi és la pesca, ja que disposa del port pesquer més important de la costa Nord de Catalunya. 

L'altre activitat principal és el turisme. Roses disposa d'una llarga llista de platges al seu voltant, així com dels parcs naturals del Cap de Creus i dels Aiguamolls de l'Empordà. A més hi ha moltes activitats culturals per fer, com anar a visitar el conjunt megalític de Roses, la ciutat grega i romana de Rodes, el castell de Bufalaranya, el monsteri i la ciutadella de Roses o la Casa Mallol.